Britid tahavad ise oma hambaid ravida

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka briti armastatud telekangelane mister Bean tegeleb iseenda hammaste raviga.
Ka briti armastatud telekangelane mister Bean tegeleb iseenda hammaste raviga. Foto: Ekraanitõmmis

Internetis levivad spetsiaalsed hambaravikomplektid, millega tavainimene võib ise oma hambaid soodsalt korrigeerida.

Üks Suurbritannia hilisemaid terviseuuringuid näitas, et üks inimene viiest on püüdnud professionaalse arsti juurde mineku asemel hammast ise välja tõmmata, vahendab Genius Beauty. Umbes pooled brittidest pole hambaarsti külastanud üle kahe aasta, paljud eelistavad riskantsete protseduuridega ise tegeleda.

Probleem pole vaid hammaste väljatõmbamises, vaid ka täidiste paigaldamises. Spetsiaalsed täidiste paigaldamise komplektid on müügil internetiski. Paljudele on see võimalus hambaarstile kuluva raha säästmiseks.

Briti Hambatervise Fondi eismehe Nigel Carteri sõnul pole kodune hambaravi mitte ainult mõttetu, vaid ka ohtlik tervisele. Enamikel juhtudel läheb iseenda ravijate probleem hullemaks ning raha säästmise asemel on tulevikus vaja kulukamat ravi. Enne täidise paigaldamist teeb iga arst hambale spetsiaalseid ettevalmistusi, mida ei saa kogemusteta tavainimene ise teostada. Pole soovitatav kasutada hambaravikomplekte, kui selle eesmärgiks on raha säästmine või lihtsalt veider huvi uue kogemuse vastu.

Briti ajalehed on täis lugusid patsientidest, kes püüavad ise enda hambaid ravida ning seetõttu  lõhuvad neid ja kannatavad valude käes. Selle tulemusel peavad nad ikkagi kulutama tuhandeid naelu korrigeerivale operatsioonile, mis see-eest hoiab hambaid kaua korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles