Paljastus prantslaste räpane saladus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa kultuuriruumis peetakse igapäevast pesemist väga oluliseks.
Euroopa kultuuriruumis peetakse igapäevast pesemist väga oluliseks. Foto: SCANPIX

Euroopa kultuuriruumis peetakse isiklikku hügieeni väga oluliseks, kuid viimasest  Prantsusmaal tehtud uuringust selgus, et üllatavalt paljud ei käigi iga päev duši all.

Uuringust selgus, et 24 protsenti peseb end üle päeva, 11 protsenti iga kolme päeva tagant ja 8 protsenti teeb seda veelgi harvem, kirjutab Local. Vaid 57 protsenti käib duši all iga päev. Keskmiselt kulub duši võtmiseks üheksa minutit ja vanniskäik kestab 25 minutit.

 Puudulik isiklik hügieen on Prantsusmaal tõsiseks probleemiks. Eelmisel aastal tehtud uuringust selgus, et räpasus läheb Prantsuse firmadele maksma 14,5 miljardit aastas, kuna töötajad kulutavad aega teiste järelt koristamiseks või puhta WC otsimisele, selle asemel, et teha oma tööd.

 «Meil Prantsusmaal on raske tunnistada, et puudulik hügieen on seotud haigustega,» rääkis Virginia Mallet firmast Initial France. Ta tõi näiteks, et nii mõneski riigis on täiesti elementaarne asi kätepesu pärast WCs-käiku, kuid Prantsusmaal ei suhtuta sellesse tõsiselt.

Esmaspäeval avaldatud uuring ei puudutanud ainult hügieeni, vaid veetarbimist üldse. 97 protsendil prantslastest on pesumasin, 91 protsenti kasutab seda vähemalt korra nädalas. Kusjuures üheksa protsenti teeb seda iga päev. 70 protsendil on nõudepesumasin. Veeraiskamist püütakse vältida. 88 protsenti kinnitas, et keeravad hambapesu ajaks kraani kinni ja 69 protsenti ei pese nõusid voolava veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles