Kutsehaiguse saanud töötajat ootab Kolgata tee

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eestis käib kutsehaiguste diagnoosimine töötaja või tööandja kulul, kui haigus aga on tõestatud, ei maksa töötajal loota kompensatsioonile, vaid teda ähvardab töö kaotamise oht.

Töötervishoiu arstid pelgavad, et Eestis võib kutsehaiguste diagnoosimine lõppeda, sest sellest sügisest tuleb kas töötajal endal või tema tööandjal kutsehaiguse tuvastamise kompleksekspertiisi eest ise tasuda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kutsehaiguste loetelu annab küll välja väikese brošüüri mahu, tõdesid Tartus koos istunud töötervishoiuspetsialistid, ent Eestis on nende diagnoosimine ohus. Ainus koht, kus kutsehaigust nii-öelda kohtukõlbulikult diagnoositakse ning kompleksekspertiisi tehakse, on Põhja-Eesti regionaalhaigla kutsehaiguste ja töötervishoiu keskus Tallinnas.

Sellest sügisest maksab kompleksekspertiis, mis hõlmab ka kutsehaige töökoha analüüsi, 3000 krooni ning seda ei maksa haigekassa, vaid kukrut peab kergendama kas tööandja või töötaja ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles