Suurhaigla käis saarel maad kuulamas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla
Põhja-Eesti regionaalhaigla Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix Baltics

Eelmise nädala neljapäeval toimunud külaskäigul arutasid Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) esindajad koostööd Kuressaare haiglaga ning võtsid linnapea Madis Kallasega üles ka võimaliku võrgustumise teema.

«Võrgustumine tuli meil jutuks, aga seda, et tulime ametliku ettepanekuga läbirääkimiste alustamiseks, küll öelda ei saa,» kinnitas PERH-i juhatuse esimees Tõnis Allik, lisades, et eelkõige oli tegemist viisakusvisiidiga Kuressaarde, vahendab Saarte Hääl.

Kuressaare haigla juhtkonnaga arutasid PERH-i esindajad koostööga seonduvat. «Leidsime, et koostöö on meil olnud hea ja seda tuleks püüda ikka edendada,» vahendas Allik, kelle sõnul puudutati põgusalt ka võrgustumise teemat.

Väiksema haigla hirmust kaotada iseseisvus tuli juttu ka kohtumisel linnapeaga. «Võrgustumise korral jääb haigla iseseisvaks – Kuressaare haigla juriidilise isikuna ei kaoks kuhugi,» selgitas PERH-i juhatuse esimees. Ka ei muutu Alliku sõnul midagi selles osas, kuhu laekub maksutulu. Samas nentis ta, et arstide nappus on probleem kogu Eestis ning võrgustumine oleks üks võimalus seda muret leevendada.

Läänemaa ja Rapla haigla osas perspektiivse arstidevajaduse kaardistamine, arvestades tohtrite vanust ja ka praegust defitsiiti, Alliku sõnul juba käib.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles