Terviseamet jätkab gripisurmade seiret

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseamet jätkab gripi surmajuhtude seiret.
Terviseamet jätkab gripi surmajuhtude seiret. Foto: Sille Annuk

Terviseameti peadirektor Tiiu Aro sõnul jätkab amet ka sel hooajal gripisurmade seiret.


«Me tahame seda jätkata, sest nagu ka statistika ja rahvusvahelised andmed näitavad, et ega see pandeemiline gripiviirus ei olnud selline tapjaviirus, olgugi, et teda alguses sellisena välja kuulutati. Pigem on seda olnud meie iga-aastane sõber hooajaline gripp,» rääkis Aro.

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsari sõnul on gripi surmajuhtude seire ameti huvipunktis: «Me oleme natuke keerulise olukorra ees, sest Eesti surmade register ei tee seda erisust, milline on gripi oma.»

Kutsar lisas, et sel hooajal jätkatakse seiret samamoodi nagu möödunudki hooajal. «Me sidusime selle haiglate intensiivravi osakondadega, sest sealt tuleb juba tõepärasemaid andmeid,» lisas ta.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri sõnul polnud eelmise hooaja 21st gripi tõttu surnust ükski vaktsineeritud: «Seejuures pooled neist oleksid saanud ennast vaktsineerida, sest vaktsiin oli siis juba kättesaadav. Ja kõik nad kuulusid riskirühma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles