Inimesed võivad ilma jääda harjumuspärastest ravimitest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnel inimesel on vajalik igapäevaselt ravimeid tarbida.
Mõnel inimesel on vajalik igapäevaselt ravimeid tarbida. Foto: SCANPIX

Ravimiamet juhib tähelepanu, et mõningate ravimite turustamine lõpetatakse lähiajal.

Novo Nordisk lõpetab Vagifem 25 mcg vaginaaltablettide (toimeaine östradiool) turustamise. Ravim on praegu apteekides olemas,  1. juulist on  saadaval Vagifem 10 mcg vaginaaltabletid. Seda kasutatakse menopausist tingitud tupesiseste vaevuste (kuivus või ärritus jm) leevendamiseks.

Teva Pharma B.V. lõpetab Travoprost Teva 40 mcg/ml silmatilkade (toimeaine travoprost) turustamise. Travoporsti silmatilgad teistelt müügiloa hoidjatelt on apteekides saadaval. Travoprost Teva silmatilkasid kasutatakse kõrgenenud silmasisese rõhu raviks. Kõrgenenud silmasisene rõhk võib tekitada haigust nimega glaukoom.

Astra Zeneca lõpetab Seroquel 100 mg tablettide (toimeaine kvetiapiin) turustamise. Seroquel teised vormid ja tugevused jäävad alles, samuti on apteekides saadaval kvetiapiini  100 mg tabletid teistelt müügiloa hoidjatelt. See kuulub antipsühhootikumideks nimetatavate ravimite gruppi. Seroqueli võib kasutada erinevate tervisehäirete, nt bipolaarse depressiooni, maania ehk ülierutuse ja skisofreenia raviks.

Takeda Pharma esindaja teatel lõpetatakse  Actos 15 mg, 30 mg ja 45 mg tablettide (toimeaine pioglitasoon) turustamine 1. oktoobrist. Pioglitasooni tabletid teistelt müügiloa hoidjatelt on apteekides saadaval. See on näidustatud teise või kolmanda rea ravimina II tüüpi diabeedi raviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles