Pevkur: ülekaalulisus pole Eestis veel suur probleem

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkuri sõnul pole ülekaalulisus ja rasvumine Eestis veel suur probleem. Pildil Pevkur ja Rein Lang Vodja koolis keha kinnitamas.
Hanno Pevkuri sõnul pole ülekaalulisus ja rasvumine Eestis veel suur probleem. Pildil Pevkur ja Rein Lang Vodja koolis keha kinnitamas. Foto: Margus Ansu

OECD terviseministrite kohtumisel tundsid paljude riikide esindajad muret ülekaalulisuse ja rasvumise pärast. Eesti sotsiaalministri Hanno Pevkuri sõnul pole need probleemid meil veel väga suureks paisunud.

Samas märkis minister, et ka Eestis tuleb ülekaalulisusega seotud teemadele tähelepanu pöörata.

«Ülekaalulisusega seoses on äärmiselt oluline, et igaüks ja eriti noored jälgiks oma toitumisharjumusi ning tervisekäitumist. Riik saab erinevate toitumis- ja tervisekampaaniatega suunata inimeste tähelepanu oma tervise eest hoolitsemisele, aga see, mida keegi sööb või kui palju liigub, on ikkagi igaühe enda otsustada,» rääkis Pevkur.

Ta lisas, et kehakaalu osas saavad inimesed omalt poolt väga palju ära teha ja panustada nii sellesse, et tervishoius jätkuks rohkem raha sellistele juhtumitele, kus meditsiiniline sekkumine on vältimatu.

Eile alanud OECD terviseministrite kohtumisel Pariisis arutavad ministrid tervishoiu rahastamist kriisi tingimustes ja tervislike valikute propageerimist elanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles