Uudsed testid aitavad kärpida sporditrauma ohtu

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikumi sporditraumatoloogia keskuse füsioterapeut Tauno Koovit seletab noorele mitmevõistlejale Hans-Christian Hausenbergile, kuidas sooritada isokineetilise dünamomeetria test jalgade jõu määramiseks.
Tartu Ülikooli Kliinikumi sporditraumatoloogia keskuse füsioterapeut Tauno Koovit seletab noorele mitmevõistlejale Hans-Christian Hausenbergile, kuidas sooritada isokineetilise dünamomeetria test jalgade jõu määramiseks. Foto: Kristjan Teedema

Pole vahet, kas olete 16-aastane nooruk nagu Eesti spordi tulevikulootus Hans-Christian Hausenberg või üle 30–40 nagu suurem jagu neid, kes rahvaspordiüritustel kaasa löövad – vigastada võite end nii või naa. See on halb uudis.

Hea uudis on see, et nüüd saate lihtsate harjutuste ja katsetega aegsasti välja selgitada, millised on teie keha nõrgad kohad, mis võivad sportides järele anda ja treenimisele tükiks ajaks kriipsu tõmmata.

Tartu Ülikooli Kliinikumi sporditraumatoloogia keskuse füsioterapeudid Tauno Koovit ja Mihkel Luik on saanud Brasiilias São Paulo riiklikus ülikoolis pooleaastase väljaõppe, kuidas sporditraumade ohtu vähendada, ja kui vigastust ei õnnestu ära hoida, siis mismoodi pärast lõikust võimalikult tõhusalt taastuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles