Lugeja küsib: miks ei näe perearst EMOs võetud proovi tulemusi?

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO).
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO). Foto: Peeter Langovits / Postimees

Postimehe lugeja kurtis, et tal võeti nädalavahetusel Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini (EMO) osakonnas külviproov ja kui ta pärast seda oma perearsti juures käis, ütles viimane, et haigla on haigusloo ära lõpetanud ja seetõttu tema antud proovi tulemusi enam ei näe.

«Lisaks ütles ta, et digilukku need andmed automaatselt ei lähe. Kuidas siis saab perearst EMOs tehtud proovide tulemused kätte?» küsis lugeja.

Vastab Põhja-Eesti regionaalhaigla EMO juhataja dr. Kristiina Põld:

«EMO ambulatoorsed eprikriisid saadetakse digilukku kolme tööpäeva möödudes visiidist. Kahjuks külvide vastused saabuvad alles viie päeva möödudes ning seetõttu ei liigu need koos epikriisiga digilukkku. Laboratoorsete analüüside vastuseid praegu eraldi digilukku ei saadeta, kuid selles osa käivad arendused.

Praegu on võimalik perearstidel helistada meie haigla mikrobioloogia laborisse telefonil 617 3121 vastuste saamiseks. Eraisikutele vastuseid ei väljastata.

Teine võimalus on patsientidel pöörduda erakorralise meditsiini osakonda, kus dokumendi alusel saame sooritada vajalike meditsiiniliste andmete väljatrüki.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles