Amet teatas nelja ravimi tarneraskustest

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid
Ravimid Foto: Scanpic

Ravimiameti teatel on sattunud tarneraskustesse heinanohu tunnuseid vähendav ravim Claritine, põletikuvastane ravim Arcoxia, epilepsiaravim Levetiracetam Teva ning valuvaigisti Dolocodon.

Müügiloa hoidja UAB Bayer teatas Claritine 10 mg tablettide N30 pakendi (toimeaine loratadiin) tarneraskusest, mis kestab augusti lõpuni, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Teised loratadiini preparaadid on apteekides saadaval.

Müügiloa hoidja Merck Sharp & Dohme OÜ teatas Arcoxia 120 mg õhukese polümeerikattega tablettide (toimeaine etorikoksiib) tarneraskusest. N14 pakend peaks uuesti saaval olema juuli lõpust ning N7 pakend augusti keskel. Teisi sama tugevusega preparaate ei turustata, teised etorikoksiibi tugevused on saadaval.

Müügiloa hoidja Teva B.V. teatas Levetiracetam Teva 500 mg õhukese polümeerikattega tablettide (toimeaine levetiratsetaam) tarneraskusest, mis kestab novembrini. Teised levetiratsetaami preparaadid on saadaval.

Müügiloa hoidja Zentiva k.s teatas Dolocodon 20 mg toimeainet prolongeeritult vabastavate tablettide (toimeaine oksükodoon) tarneraskusest, mis kestab oktoobrini. Saadaval on sama tugevusega Oxycontin tabletid ning teised okükodooni tugevused.

Ülevaatlik tabel kõigist ravimite tarneraskustest on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles