Vaata, mis ravimeid enam Eestis ei müüda

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid. Foto on illustreeriv.
Ravimid. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ravimiamet teatas, et Eestis lõpetatakse näiteks kõrgvererõhuravimite Doxazosin Teva 4 mg ja Hypothiazid 100 mg tablettide turustamine.

Peale nende ravimite ei müüda Eestis edaspidi ka skisofreeniaravimit Olanzapin-ratiopharm 10 mg, mille toimeaine on olansapiin ning depressiooniravimit Venlafaxin-ratiopharm 75 mg, mille toimeaine on venlafaksiin, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Amet lisab, et kõikide nende ravimitega jäävad turule teised sama tugevusega ning samas ravimvormis preparaadid.

Peale selle lõpetatakse ka südamerütmihäirete raviks mõeldud süste- või infusioonilahuse kontsentraadi Cordarone 50 mg/ml müümine. Selle ravimi toimeaine on amiodaroon. Ravimiameti sõnul jätkub seda eeldatavalt apteekides tänavu oktoobrini ning turule jääb sama toimeaine ning tugevusega ravim Amiokordin.

Pärast tänavu oktoobrit ei saa apteekidest enam tõenäoliselt ka antibiootikumi Rovamycine, 3 miljonit RÜ õhukese polümeerikattega tablette, mille toimeaine on spiramütsiin. Ravimiameti sõnul aga teisi sama toimeainega ravimeid Eestis ei turustata.

2017. aasta jaanuarini jätkub eeldatavasti antibiootikumi Tarivid 200 mg õhukese polümeerikattega tablette, mille toimeaine on ofloksatsiin. Teised sama toimeaine ja tugevusega ravimid jäävad ravimiameti sõnul saadavale.

Edaspidi ei saa enam Eestis soetada ka neerupuudulikkuse korral kasutatava ravimi Renagel 800 mg õhukese polümeerikattega tablette, mille toimeaine on sevelameer, kuid müüki jäävad Renvela 800 mg tabletid.

Varsti ei leia apteekidest enam aga Renvela 2,4 g suukaudse suspensiooni pulbrit, mille toimeaine on sevelameer. Turule jäävad 800 mg tabletid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles