Lihapallisõda Ikea retsepti ümber

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra muutis traditsioonilise lihapallieine retsepti.
Norra muutis traditsioonilise lihapallieine retsepti. Foto: Daniel Reiter

Tervishoiuekspertide soovitusel on Norra Ikea sunnitud muutma traditsiooniliste lihapallide retsepti. 

Rootsi lihapallid kartulipudru, pruuni kastme ja jõhvikamoosiga on müügihitt 361-s Ikea kaupluses üle maailma, vahendab thelocal.se.

Traditsiooniliselt ei ole köögiviljadel selles eines kohta, kuid mõnes kaupluses saab neid lisaraha eest juurde tellida.

Hiljuti protesteerisid lisatasu vastu Norra rahvatervise eksperdid, kes ei arva, et tervislikuma valiku eest peaks üheksa norra krooni (1,02 eurot) lisaks välja käima. Lisatasu oleks põhjendatud liha, mitte köögiviljade eest.

Seejärel teatas mööblifirma, et tõstab edaspidi Norra kauplustes kõigi lihapalliroogade hinda, juurviljadega või ilma.

«Ettepanek tuli meie läbiviidud küsitluse põhjal,» ütles Norra Ikea pressiesindaja, «saime klientidelt tagasisidet, et paljud soovivad lihapallide kõrvale juurvilju ning me otsustasime seda kuulda võtta.»

Kogu lihapallieine muutub nüüd 10 norra krooni (1,13 euro) võrra kallimaks, mis on hetkel juurviljalisandi hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles