Mikrolaineahi muudab toidu ohtlikuks

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrolained põhjustavad plastiku saastumist.
Mikrolained põhjustavad plastiku saastumist. Foto: Leung Cho Pan

Igaüks on vahel mikrolaineahjus toitu soojendanud, kuid see võib põhjustada diabeeti.

Ohu allikas peitub plastnõudes, milles me toitu soojendame, teatab medicaldaily.com. Tupperware ja muud toidukonteinerid reageerivad mikrolainetega, vabastades toidu sisse mürgiseid kemikaale, millest mõned takistavad insuliini vabanemist. Lisaks põhjustavad eraldunud kemikaalid vererõhu tõusu, mis on diabeedi teine oluline kaastegur.

Uuringu eestvedaja sõnul tungivad osakesed toidu sisse ka kuumutamata kujul. Korduva kuumutamise tagajärjel tekib aga «plasti saastumine», mis on veelgi ohtlikum. Kõigil katsealustel täheldati vererõhu tõusu plastkonteineritest söömise tagajärjel.

Selle asemel soovitatakse toitu soojendada pabertaldrikul või kausis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles