Minister tahab lõpetada segaduse idast tulevate arstidega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev
Tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev Foto: Elmo Riig / Sakala

Töö- ja tervishoiuminister Rannar Vassiljev lubab augustis välja tulla ettepanekutega, mis puudutavad väljastpoolt Euroopa Liitu tulevate arstide Eestis töötamise tingimusi, enim puudutab see Ida-Virumaal töötavaid arste.

Kui Ida-Viru keskhaiglas töötab ligi 160 arsti, siis ligi viiendik neist on pärit endise Nõukogude Liidu aladelt ja saabunud siia viimastel aastatel, vahendab meditsiiniuudiste portaal Med24.

Haigla juhatuse esimees Tarmo Bakler sõnas, et haigla on viimastel aastatel sealt arste saanud rohkem kui Tartu ülikoolist. Maakonnalehele Põhjarannik on tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev kinnitanud, et tuleb peagi välja ettepanekutega, mis võiks eri osapooltele aktsepteeritavad olla.

Ta tunnistas, et siiani on välisarstide Eestisse lubamine olnud kohati selgelt reguleerimata, mis omakorda võimaldab eri osapooltel seadusi erisuguselt tõlgendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles