Märt Avandi uuest kampaaniast: vähihaigetele lastele on mängutuba sama oluline kui keemiaravi

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Kaare ja Märt Avandi
Kaido Kaare ja Märt Avandi Foto: Terje Lepp

Tänavu teist aastat toimunud pardiralli edu on innustanud Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liitu oma tegevust veelgi laiendama.

Esmaspäeval algava kampaania «Ole kah käpp» eesmärk on koguda 25 000 eurot Tartu Ülikooli onkoloogia kliinikumi lastetoa ja füsioteraapia ruumi ehitamiseks. Vähihaigete laste vanemate liidu ja Kalevi koostöös korraldatava kampaania raames annetatakse iga Mesikäpa toote hinnast kaks senti.

«Oleme kuulnud kriitikat, et raha peaks suunama eelkõige ravimitesse, kuid laste jaoks on oma mängutuba ja kööginurk täpselt sama olulised,» ütles vähihaigete laste vanemate liidu esimees Märt Avandi. Ta lisas, et pardiralli edu on olnud hoomamatu ning liidul on tekkinud arvestatavad rahalised võimalused oma tegevust edendada.

Avandi sõnul ei saa riiki hoolimatuses lõpuni süüdistada: «Haigekassa peab paraku millestki lähtuma ning kui ühe lapse ravim on väga kallis või pole selle efektiivsus tõestatud, ei saa seda osta. See on kohati julm ja ebaõiglane, kuid selleks meie organisatsioon ongi.»

Kalevi juhi Kaido Kaare sõnul ei ole sellistele ettevõtmistele toetust kunagi liiga palju ning otsustavaks sai tõsiasi, et liit on ise väga aktiivne ning suudab oma tegevust hästi koordineerida. Kaare andis Märt Avandile kampaania alguse puhul üle suure kommikorvi, mis veel täna õhtul haiglasse laste juurde jõuab. «Ma tean täpselt, kuhu see viia ning veidi magusat rõõmustab neid lapsi kindlasti,» sõnas Avandi.

Kampaania kestab 27. septembrini ning selle aja jooksul on kõik Kalevi Mesikäpa tooted spetsiaalse kampaaniamärgisega.

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit (EVLVL) on 1992. aastal loodud organisatsioon, mille eesmärgiks on aidata vähihaige lapse vanemaid. Lapse haigestumine on kogu perekonnale väga raske kogemus, sellises olukorras on igasugune abi väga vajalik, eelkõige hingeline. Lapsevanem(ad) ei tohiks jääda oma murega üksi, nad peaksid saama võimalikult palju toetust ja mõistmist ning vastuseid oma kümnetele küsimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles