Millised on Netiapteegi külastajate populaarseimad suveostud?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock / Apotheka

Suvi paneb inimesi rohkem oma välimusele ja tervisele mõtlema, selgub Eesti ainsa tegevusloaga internetiapteegi – Apotheka Netiapteegi – statistikast.

„Populaarsemad kategooriad, mille vastu Netiapteegi külastajad huvi tunnevad, on vitamiinid ja mineraalained, dieet, nahahooldus ning delikaatsemad tootegrupid,“ sõnas Apotheka Netiapteegi proviisor Merilin Nurk. „Kaubamärkidest on enim huvi tuntud selliste sarjade vastu nagu Bioderma, Eucerin, Scholl, BioNike ja Vichy.

Ilukaubamärkide osas võib suurem huvi olla kohati põhjendatud ka käimasolevate eripakkumistega seoses – näiteks ostes augustis vähemalt 15 € eest ilukategooria tooteid, saad kingituseks kaasa maitsva ja tervisliku Eat Naturali jogurti ning mustika maitselise batooni,“ rääkis Nurk. Suurem huvi BioNike toodete vastu on apteekri sõnul arvatavasti seepärast, et tegemist on Itaalia dermakosmeetika sarjaga, mis pakub nii nahka hooldavaid kreeme kui ka dekoratiivkosmeetikat – jumestuskreeme, huuleläikeid, ripsmetušše ja palju muud. BioNike tooted erinevad aga oluliselt kauplustes müüdavast dekoratiivkosmeetikast, sest neid valmistatakse allergiavaba filosoofiat järgides ainult ravimitööstuses – seega on ka tootmis- ja kvaliteedikontrolli nõuded sama ranged kui ravimite puhul.

Lisaks ilutoodetele on proviisori sõnul praegu Netiapteegi enimnõutud kauba hulgas ka tooted, mis peaksid igaühel suvilas või maal koduapteegis olema: päikesekreemid, putukatõrjevahendid ja putukahammustusi leevendavad tooted, aga ka esmaabiks ja haavahoolduseks vajalikud vahendid nagu antiseptikum, külmakott, plaastrid ning valuvaigistid.

Populaarsed ka seksuaaleluga seotud tooted

Netiapteegi eelis on proviisori sõnul see, et apteekrilt saab nõu küsida ja ostu sooritada diskreetselt, ilma teiste apteegikülastajate juuresolekuta, ise kodust lahkumata. See on ka põhjus, miks suur osa Netiapteegi ostudest moodustavad just seksuaaleluga seotud tooted, olgu need siis meestele erektsiooni soodustamiseks või säilitamiseks mõeldud tooted, naistele vaagnapõhjalihaste treenimiseks või ka naudingu saamist abistavad tooted või hoopis libestid või rasestumisvastased vahendid. Delikaatsematest tootegruppidest ostetakse enim veel täiskasvanutele mõeldud mähkmeid, rasedusteste, juuste väljalangemise vastaseid tooteid, jalgade ja küünte hooldusvahendeid ning higistamisvastaseid tooteid.

Kuna võrreldes tavaapteegiga ei piira Netiapteegi sortimenti müügisaali mõõtmed, on tootevalik väga lai, mistõttu on kindlasti mõistlik enne ostu sooritamist netiapteekriga nõu pidada.

Kõige kaugem tellimus on tehtud Singapurist ent huvi on tellimise vastu olnud ka mujalt maailmast. Ehkki Netiapteegi tellimuse saab teha küll ka kõige kaugemast maailma nurgast, toimub kauba kohale toimetamine vaid Eesti piires. Nii saavad võõrsil töötavad või reisil viibivad noored osta Netiapteegist kaupu ja lähetada need otse koju oma internetita vanematele ja vanavanematele, et nõnda nende jalavaeva ja kulutusi vähendada. Üsna populaarseks on osutunud ka Netiapteegist retseptiravimi ostmise võimalus, mis näitab Eesti inimeste kiiret kaasaminekut e-lahendustega.

Netiapteegi eelised

  1. Apteegikauba valimiseks ja tutvumiseks on piisavalt aega, järjekord ei sega.
  2. Lisaks käsimüügiravimitele ja muule apteegikaubale saab Netiapteegist hõlpsasti osta ka digiretsepti olemasolul retseptiravimeid – selleks tuleb autentides siseneda, samuti peab teadma inimese isikukoodi, kellele retseptiravimit soovitakse osta.
  3. Netiapteegist saab soetada ravimeid, hooldusvahendeid jm ka oma neljajalgsetele sõpradele.
  4. Netiapteegis nõustavad kliente reaalajas professionaalsed apteekrid, täpselt nagu apteegiski.
  5. Registreerunud kasutaja nõustamiste ajalugu säilib, andes võimaluse alati selle juurde tagasi pöörduda.
  6. Nõustamine jääb üksnes sinu ja apteekri vahele, kõrvalseisjad ei saa selle sisust teada.
  7. Saab osta kaupu ja lähetada otse koju oma internetita vanematele, vanavanematele, kelle kodukohas ei pruugi apteeki olla.
  8. Saab osta kaupu, mida häbeneksid osta tavaapteegist teiste juuresolekul, näiteks potentsiravimeid, abivahendeid uriinipidamatuse korral jne.
  9. Kuna võrreldes tavaapteegiga ei piira Netiapteegi sortimenti müügisaali mõõtmed, on tootevalik väga lai.
  10. Võrreldes tavaapteegiga võib leida Netiapteegist rohkem paremaid pakkumisi ning apteegikaupu ostes pannakse teinekord kaasa ka kingitusi. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles