Väikelinna haiglas võeti vastu ebatavaline sünnitus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnel lapsel on ilmale tulekuga kiire.
Mõnel lapsel on ilmale tulekuga kiire. Foto: SCANPIX

Läänemaalt Taeblast pärit Aija ja Toomas Meistri perre sündis eelmisel pühapäeval lisa. Sünni teeb eriliseks see, et laps võeti vastu  Läänemaa haiglas, kus ametlikku sünnitusosakonda pole juba 14 aastat.

Lapse ema sõnul polnud sündmuste selline kulg absoluutselt planeeritud, kirjutab Lääne Elu.  «Ma ei osanud seda üldse oodata.  Istusin rahulikult kodus mõttega, et aega veel on. Mees oli sõbra juures. Korraga tundsin, et kuidagi imelik on olla, äkki tuleb laps isegi täna ära,» ütles ema Aija Meister.

Naist kodus vaatamas käinud ämmaemand aga oli kindel, et Tallinna sünnitama ei jõuta. Ta võttis ühendust kohaliku haiglaga, mis oli nõus naise vastu võtma.

Sünnitus kulges kiirelt ja ladusalt. «Elu sees poleks arvanud, et laps sünnib vähem kui kolme tunniga,» lisas vastne ema.

Vastsed vanemad on Läänemaa haiglale väga tänulikud. «Ainult kiidusõnad haigla personalile, hästi soe vastuvõtt oli nende poolt. Oldi väga mõistlikud ja rahulikud. Kindlasti oli see nende jaoks ka paras šokk. Nad polnud ju ka selliseks asjaks valmis. Kriisiolukorras tuldi väga hästi toime,» ütles ema Aija Meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles