Ämmaemandad soovivad Eestisse sünnitusabi tugiseadet

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljatusravi aitab naistel rasedaks jääda.
Viljatusravi aitab naistel rasedaks jääda. Foto: SCANPIX

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon korraldab homme Tallinna Botaanikaaia palmisaalis heategevusliku kübarapeo, mille tuluga toetatakse sünnitusabi tugiseadme Relaxbirth kasutuselevõttu Eestis.

Soome ämmaemand-ettevõtja Eija Pessinen disainis sünnitusabi tugiseadme Relaxbirth, mille eest pälvis  2009.aastal Euroopa Liidu Parima Naisleiutaja tiitli.

Tõstespordiga tegelenud Eija teadis, kuidas lihaskonda kontsentreeritud jõupingutuseks rakendada. Tema kogemused ämmaemanda praktikast näitasid, et naise jõud võib sünnitamisel raugeda, sest horisontaalasendis ei ole lihtne lihaskonda tõhusalt tööle rakendada ja jõudu õigesti suunata.

Pessinen märkas ka, et ämmaemandad teevad sageli oma tööd kõveras ja ebamugavas asendis. Paljud on sunnitud võtma taastumispause selja, õla- või käeliigeste ülekoormusest tingitud haigestumiste tõttu. Eelpool loetletud probleemidele tõi lahenduse Relaxbirth.

Relaxbirthi arendamisel on olid abiks sünnitajate soovid ja kogemused, ämmaemandate ja arstide teadmised ning erinevate maade ja põlvkondade sünnitusabi kogemused. Relaxbirth tugiseadme tootmis- ja arendustegevusega tegeleb Relaxbirth Ltd.

Sünnitustugiseadme Relaxbirth Soomest Eestisse toomise ja siin rakendamise projekti jaoks asutati MTÜ QUIN-Estonia (Põhjala leidlikud naised) algatusel ja ämmaemandate naiskonna osalemisel SA Ämmaemanduse õppetooli toetusfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles