Valitsus eraldas 48 593 eurot eestlase ravikuludeks Türgis

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Reinvart
Raido Reinvart Foto: Erakogu

Valitsus otsustas täna eraldada raha Eesti kodaniku ravikulude katmiseks Türgis.

Valitsus otsustas tänasel istungil eraldada 48 593 eurot Eesti kodaniku erakorralise ravi kulude katmiseks Türgi haiglas. Sotsiaalministeerium peab Väätsa vallavalitsusega läbirääkimisi ravikulude osaliseks katmiseks omavalitsuse poolt.

Sotsiaalministeerium taotles valitsuse reservist 48 593 euro eraldamist Eesti kodaniku erakorralise ravi kulude katmiseks Türgis. Eesti ja Türgi vahel puudub ravikindlustust reguleeriv välisleping.

Sotsiaalministeerium peab reservist eraldatud 48 593 euro tagasi maksmiseks valmistama ette 2015. aasta riigieelarve seaduse muudatuse.

Valitsus andis rahandusministeeriumile ka suunise analüüsida sarnaste juhtumite lahendamise praktikat ja vajadusel täiendada regulatsioone, kuidas edaspidi analoogseid juhtumeid lahendada.

29. aprillil pidid Raido ja Kairi Reinvart Türgi reisilt ootamatult naasma. Nimelt hakkasid pereisal Raido Reinvartil (37) tugevad kõhuvalud ja enesetunne läks kiiresti halvaks, mistõttu otsustas hotellituppa kutsutud arst mehe haiglasse läbivaatusele saata. Seni muidu tervel mehel oli suure tõenäosusega kohaliku toidu söömise tagajärjel tekkinud äge kõhunäärmepõletik ning sellega koos ka neerutalitluse häired ja hilisemad kopsuprobleemid.

Kuigi pereisal oli sõlmitud rahvusvaheline kindlustuspoliis 30 000 euro peale, küündis haiglaarve juba kuuendal päeval 38 000 euroni. Eesti välisministeeriumi kaudu sai tema naine Türgis oleva konsuli kontakti, kes aitas haigla omanike ja arstidega suhtlust korraldada ning lõpuks üle 100 000 euro kujunenud haiglaarvet oluliselt vähemaks saada. 

Kindlustus tasus seejärel 19 000-eurose kojutoomise arve. Allesjäänud 11 000 euro eest hüvitati osa haiglaarvest, mille suurus oli lõpuks 60 000 eurot. Oma kuuajase Türgis viibimise kulud pidi pereema Kairi ise kandma – appi tulid seejuures nii pereliikmed, lähedased kui ka tuttavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles