Tallinnas loovutas doonoritelkides verd üle 200 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka doonor on riigikaitsja
Ka doonor on riigikaitsja Foto: Dmitri Kotjuh

Esmaspäeval ja teisipäeval Tallinnas Vabaduse väljakule paigutatud doonoritelke külastas kahel päeval kokku 264 inimest, tervislik seisund võimaldas neist verd loovutada 202 doonoril.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) verekeskuse kommunikatsioonispetsialisti Urve Palsi sõnul kogus verekeskus üle 90 liitri verd. «Doonorite perre lisandus kogunisti 65 esmadoonorit,» lisas ta.

Verekeskus oli doonoritelkidega Tallinnas Vabaduse väljakul tänavu juba teist korda, 13. ja 14. juulil toimunud Tallinna telke külastas 301 inimest, tervislik seisund lubas verd loovutada 238 doonoril, neist esmaseid doonoreid oli kogunisti kolmandik – 85. Kokku koguti siis üle 107 liitri verd.

«Kui kõik neli telgipäeva kokku võtta, siis saame suure rahulolu ja tänutundega öelda, et Tallinna doonoritelkide külastatavus oli sel suvel oluliselt suurem kui mullu,» rääkis Pals. Tänavu oli neljal telgipäeval külastusi kokku 565, eelmisel aastal 404.

Regionaalhaigla verekeskuse tänavu aastasele doonoritelkide tuurile pannakse punkt järgmisel nädalal Rakveres. Verekeskus kutsub kõiki virumaalasi Rakvere linna keskväljakule paigutatud doonoritelkidesse verd loovutama 24. ja 25. augustil kella 12-18 ning 26. augustil kella 11-17. 

Pärast Rakveret on doonoritelgid veel 2. ja 3. septembril Tartus ning 9. ja 10. septembril Pärnus, kus telke korraldavad vastavalt Tartu Ülikooli Kliinikumi verekeskus ning Pärnu Haigla veretalitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles