Uus Ebolatest töötab sama lihtsalt kui rasedustest

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasedustestid.
Rasedustestid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile toimunud USA keemikute ühingu konverentsil tutvustati paberipõhist Ebola-viiruse kiirtesti, mis aitaks tuvastada viirust kohtades, kus ei pruugi olla vett ja elektrit.

Massachusettsi tehnoloogiainstituudi (MIT), Harvardi ülikooli ning USA toidu- ja ravimiameti (FDA) koostöös väljatöötatud kiirtestid dengue palaviku, kollapalaviku ja Ebola tuvastamiseks on sisuliselt paberipõhised ja töötavad peaaegu nagu kodused rasedustestid, kirjutab ERRi teadusportaal Novaator.

Testis kasutatakse hõbedast saadud nanoosakesi, millele uurijad lisasid haigustele vastavaid antikehasid. See aga tähendab, et kui veres on vastavate viiruste osakesi, hakkavad antikehad neile reageerima ja muudavad värvi.

Viimase aasta jooksul, ajaloo suurima Ebola-viiruspuhangu tõttu on USAs ja mujal korduvalt otsitud lahendusi, kuidas seda viirust kiiresti tuvastada, et alustada varem ravi, karantiini ja haigega kokku puutunud inimeste otsimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles