Dopingupatustel Tallinna maratonile asja pole

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Tallinna maratoni finišeerijad
Eelmise aasta Tallinna maratoni finišeerijad Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti suurimal jooksusündmusel SEB Tallinna Maratonil 12.-13. septembril viib Eesti Antidoping koostöös MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubiga läbi dopingukontrolli ning avab osalejate ning pealtvaatajate jaoks antidopingu haridustelgi.

Dopingukontroll viiakse läbi kõigil distantsidel, sportlaste valimine dopingukontrolli toimub kooskõlas WADA koodeksi ja standarditega. Dopinguproove analüüsitakse vastavalt käesoleval hetkel kehtivale keelatud ainete nimekirjale, millega on võimalik tutvuda Eesti Antidopingu kodulehel. Samal kodulehel on toodud ka ülevaatlik info, mida harrastussportlased meeles peavad pidama.

«Juba mõnda aega on viidatud, et dopingu tarvitamine on Eesti harrastussportlaste seas laialt levinud. Dopingukontrolli läbiviimine maratonil on üks võimalustest hinnata tegelikku olukorda,» selgitab Eesti Antidopingu haridusjuht Elina Kivinukk. «Sportlane peab meeles pidama nö numbripõhimõtet: kui ta paneb numbri selga ja läheb starti, peab ta arvestama dopinguvastaste reeglitega ja võimalusega sattuda dopingukontrolli.»

Eesti Antidopingu haridustelgis saab oma teadmisi proovile panna ausa mängu, dopinguvastase võitluse põhimõtete ja keelatud ainete kohta. Eesti Antidopingu esindajad annavad vastused küsimustele, mis puudutavad puhast sporti, dopingut ning dopinguvastast võitlust.

Dopingukontrolli viiakse läbi Eesti Kultuurkapitali toetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles