Jamie Oliver: põrusin, sest tervislik toit on keskklassi luksus

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastatud telekoka koolitoidukampaania jäi lühikeseks
Armastatud telekoka koolitoidukampaania jäi lühikeseks Foto: Anthony Devlin/PA Wire/Press Association Images

Tuntud briti telekokk Jamie Oliver tunnistas, et tema kampaania koolitoidu kvaliteedi parandamiseks põrus, kuna vaesemad perekonnad pidasid seda «keskklassi eputamiseks».

Oliver ütles Independentile, et ebaõnnestus, kuna Suurbritannias peetakse teadlikku tervislikku toitumist ja lastele heade toiduvalikute tegemist ülbeks ja kõrgiks keskklassi hobiks. «Reaalsus on see, et enamikes Euroopa riikides tuleb kvaliteetseim tooraine just vaesematest kogukondadest. Seega briti vähem teenivad leibkonnad kannatavad veelgi rohkem,» ütles ta.

Armastatud kokk tegeleb nüüd suhkrutööstuse alatute võtete paljastamisega. Ta on võtnud sihikule end tervislikena reklaamivad tooted, mis tegelikkuses sisaldavad ülemäära palju suhkrut.

Jamie Oliver on kategooriliselt suhkrumaksu usku: «Pool liitrit koolat sisaldab ülipalju suhkrut. Mis mõttes? Pool tarbitavast suhkrust on peidus magusates jookides.»

Ta lisas, et karastusjookide kõrvale tuleks panna suhkrukoguste pildid: «Siis saab iga Billy lõpuks aru, kui palju seda on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles