Vabatahtlikud hakkavad merel pakkuma kiirabiteenust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi vabatahtliku merepäästjate alus.
Vormsi vabatahtliku merepäästjate alus. Foto: Facebook

Terviseamet sõlmis Vormsi vabatahtlike merepäästjatega lepingu merekiirabi teenuse osutamiseks Lääne-Eesti saartel.

«Lepingu tulemusel paraneb navigatsioonihooajal Lääne-Eesti saarestikus Vormsi, Hiiumaa, Haapsalu ja Noarootsi vahelisel alal kindlasti mereohutus, sest nüüd on meil ametlikult võimalik koostööpartneritele pakkuda merekiirabi teenust,» ütles Vormsi Merepääste Seltsi esindaja Urmo Pollisinski. 

Terviseamet on sõlmitud lepinguga igati rahul. «Vormsi saarel tegutseb varasemast ajast terviseameti toel ja regionaalhaigla organiseeritud  kohalik kiirabiüksus, samuti perearsti telemeditsiiniline lahendus. Sõlmitud leping tähendab abivajajale võidetud minuteid olukorras, kus isegi sekunditel võib olla kriitiline tähendus,» väljendas oma rahulolu terviseameti tervishoiu valdkonna juht Üllar Kaljumäe.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini ülemarst Arkadi Popov selgitas, et PERHi kiirabikeskuse alluvuses tegutsevad esmaabibrigaadid reageerivad erakorralistele meditsiinilistele sündmustele väikesaartel alates 2011. aastast. «Vormsi Merepääste Seltsi kaatri näol lisandub veel üks arvestatav ressurss, mille rakendamine võimaldab veelgi parendada antud regiooni kiirabipatsientide hospitaliseerimise logistikat. Seda eelkõige situatsioonides, mille puhul patsiendi elu ei ole otseselt ohus, kuid on ikkagi oluline tema operatiivne toimetamine mandri haiglasse.»

Vormsi Merepääste Selts on sel aastal juba kahel korral pakkunud merekiirabi teenust vigastatute ja terviserikkega inimeste transportimiseks mandrile.

Vormsi saarel on sel aastal kokku olnud 53 kiirabiväljakutset. Mandrile on vajanud transporti üheksa inimest - politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopterit on kasutatud kahe inimese transpordiks, liinireisiga on toodud mandrile kolm inimest, politseikaatriga on transporditud kahte isikut, sama palju ka Vormsi Merepääste Seltsi päästepaadiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles