Uus nõustamisbüroo abistab töötajaid ja tööandjaid

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu
Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu Foto: Urmas Luik

Täna avati Märjamaal Tööinspektsiooni uus nõustamisbüroo, kus saavad töösuhete ja töökeskkonnaalast nõu küsida nii töötajad kui tööandjad.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul on nõustamine tööinspektsiooni jaoks üha olulisem ülesanne. Ta kinnitas, et tööinspektsioon on nõuandev koostööpartner kõikidele, kes soovivad töökeskkonda paremaks muuta. «Töötamine peab olema turvaline, tervist säästev ja töösuhte osapooli austav,» rõhutas Maripuu. «Tööinspektsioon on seadnud eesmärgiks aidata luua toetavat töökeskkonda Eesti ettevõtetes. Soovime olla töötajatele ja tööandjatele võimalikult lähedal, et nõu küsida oleks lihtne ja mugav,» lisas ta.

Tööinspektsioon avab erinevates Eesti tõmbekeskustes 17  nõustamisbürood. Büroos nõustatakse töötajaid ja tööandjaid töökeskkonda puudutavates küsimustes. Suuremat tähelepanu pööratakse väikese ja keskmise suurusega ettevõtete nõustamisele, et hoida ja parandada inimeste töövõimet. Nõustamistegevust finantseeritakse Euroopa Sotsiaalfondi toetusega.

Selle aasta esimese seitsme kuuga on toimunud 2679 tööõnnetust, mis on 90 õnnetust rohkem kui aasta varem samal ajal. Toimunud on üheksa töösurma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles