Galerii: lastehaigla juures avati vaimse tervise keskus

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tallinna Lastehaigla juures Laste vaimse tervise keskuse hoone, kus hakatakse osutama ambulatoorseid ja statsionaarseid psühhiaatrilisi teenuseid lastele ja noorukitele.

«Nüüd, kus meil on olemas töökeskkond ja inimesed, peab lahti minema töö, mille nimel hoone valmis on saanud,» ütles Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees dr Katrin Luts. Kindlasti paraneb Lutsu sõnul psühhiaatriliste ja psühholoogiliste probleemidega patsientide pääs abini. «Psühhiaatrias ei ole sugugi vähem oluline ka keskkond, kus abi osutatakse – ja see on väga hea,» lisas ta.

Lastehaigla psühhiaatriakliiniku juhataja Anne Kleinberg ütles, et töötajate jaoks on avamine uus algus. «Professionaalsed meeskonnad on valmis andma parimat abi kõigile meie poole pöörduvatele lastele ja peredele. Keskus võimaldab senisest enam arvestada erinevas vanuses ja muredega laste vajadustega,» ütles Kleinberg.

13 aastaga raskelt kätte võideldud hoone ehitamine ise võttis aega täpselt aasta. Maja kerkis Norra finantsmehhanismi rahvatervise programmi toel ning selle enam kui 6,6 miljoni eurosest kogueelarvest 3 542 179€ on Norra riigi toetus, 624 750€ Eesti riigi kaasfinantseering ning ülejäänu haigla omafinantseering. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles