Ikea loobub napsi müügist

Hans-Martin Tammesalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea poe silt
Ikea poe silt Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Kui Ikea Rootsi poodide söögikohtadesse varutud alkohol on maha müüdud, siis juurde seda enam ei tellita, suurfirma plaanib restorane tervislikumaks muuta.

Pärast kümmet aastat alkoholi müümist plaanib mööblifirma Ikea oma Rootsi restoranides  lõpetada alkoholi müügi, vahendab The Local. Juurde enam ei tellita, aga praegu alles olev alkohol on ikka restoranide valikus olemas. Otsus võeti vastu peale kümmet aastat alkoholi pakkumist restoranides, sest klientide poolt ei olnud suurt nõudlust.

Muudatus ei kehti ülemaailma Ikea poodides, sest igas riigis võivad nende restoranid pakkuda teatud osa kohalikke tooteid. Praeguse seisuga puudutab muudatus ainult Rootsit.

Ikea sõnul ei ole alkoholi müügi llõpetamine seotud kuidagi alkoholi tarbimise pahupoolega, vaid põhjamaades on tervislikud eluviisid muutumas üha suuremaks trendiks. Ikea on samuti muutmas toiduportsionite suurusi ja soola ja suhkru sisaldusi oma toitudes, et muuta enda restoranid tervislikemaks. Karastusjoogid vahetatakse samuti välja, asemele tuuakse maitsestatud soodaveed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles