Kooli WiFi-signaal halvendas vanemate arvates lapse tervist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroülitundlikkusega käivad kaasas tugevad peavalud.
Elektroülitundlikkusega käivad kaasas tugevad peavalud. Foto: SCANPIX

Lapsevanemad andsid kohtusse USAs Massachusettsi osariigis asuva internaatkooli, sest väidetavalt mõjus kooli liiga tugev WiFi-signaal nende lapse tervisele halvasti.

Vanemate sõnul muutus nende 12-aastane poeg elektroülitundlikuks alates ajast, mil Southborough’ linnas asuv Fay kool aktiveeris 2013. aastal suurema WiFi võimsuse. Poeg kannatab sellest saati tugevate peavalude, ninaverejooksude ja iivelduste käes, vahendab CBS Boston.

Perekond soovib, et kool võtaks traadita internetiühenduse asemel kasutusele internetikaablid ning nõuab koolilt 250 000 dollarit kahjuraha. Kooli esindaja sõnul on aga WiFi kiirgust mõõdetud ning kõik vastab normidele.

Elektroülitundlikkust arvatakse esinevat vaid väiksel osal (kuni viiel protsendil) inimestel. Seda põhjustab kokkupuude elektromagnetilist kiirgust levitavate seadmetega. Paljud arstid ei pruugi osata selle murega inimesi diagnoosida ega ravida, sest tegu pole laialt tuntud meditsiinilise diagnoosiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles