Haiglavoodite arv väheneb

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla palat
Lääne-Tallinna keskhaigla palat Foto: Tairo Lutter

Tervise Arengu Instituudi andmetel on viimastel aastatel vähenemas nii ravivoodite arv kui statsionaarsele ravile hospitaliseeritute arv, kusjuures langus hospitaliseeritute puhul on olnud pikaajalisem ja stabiilsem kui ravivoodite arvus.

TAI avaldas selle aasta teise kvartali statsionaarsete ravivoodite kasutamise statistika ning korrigeeritud kvartaliandmed aastate 2003-2015 kohta.

Haiglates oli tänavu juunikuu lõpus kasutusel 6853 ravivoodit. Kvartali jooksul hospitaliseeriti üle 58 000 inimese. Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga vähenes ravivoodite arv ligikaudu 3 protsendi võrra ja hospitaliseeriti kaks protsenti vähem patsiente.

Ühe patsiendi ravi kestis keskmiselt kaheksa päeva. Kõige pikem on ravikestus tuberkuloosi raviks mõeldud vooditel, kus see ületas keskmiselt 67 päeva. Sellele järgnevad iseseisva statsionaarse õendusabi ja akuutpsühhiaatria voodid, kus ühe patsiendi ravi kestis vastavalt 27 ja 26 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles