Arsti vastuvõttude arv teises kvartalis vähenes

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla registratuur
Haigla registratuur Foto: Mihkel Maripuu

Arstide ambulatoorsete vastuvõttude arv vähenes tänavu II kvartalis 0,5 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Ambulatoorsete vastuvõttude arv tõusis perearstidel 1,3 ning vähenes eriarstidel 1,8  ja hambaarstidel 1,7 protsenti, selgub tervisestatistika ja -uuringute andmebaasist.

Arstide koduvisiitide arv vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 9 protsenti. Seejuures perearstide tehtud koduvisiitide arv vähenes 14 protsenti. Eriarstide koduvisiitide arv tõusis 23,8 protsenti, mis absoluutarvuna tähendab, et eriarstid tegid 343 koduvisiiti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud arsti vastuvõttude arv näitas, et 2015. aasta II kvartali arsti vastuvõttude arv vähenes võrreldes I kvartaliga 1,4 protsenti. See tähendab, et elimineerides erinevused kvartalite tööpäevade arvus ja regulaarselt korduvate hooajaliste tegurite mõjud, teostasid arstid II kvartalis vähem vastuvõtte kui I kvartalis. Vastuvõttude arv vähenes ka hambaarstidel (2,8 protsenti) ja perearstidel (2,5 protsenti).

10,3 protsenti rohkem tööd lisandus aga radioloogidel ja 5,3 protsenti onkoloogidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles