Tervishoiujuhid asuvad muredele lahendusi otsima

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglate liidu esimees Urmas Sule
Haiglate liidu esimees Urmas Sule Foto: Ants Liigus

Haiglate Liidu 3.-4. septembrini Käärikul korraldatav aastakonverents «Tervishoiu tervis II» jätkab lahenduste otsimist Eesti tervishoiu põletavamatele küsimustele ‒ eeskätt töötajate puudusele ning süsteemi jätkusuutlikkuse kindlustamisele.

«Haiglate liidu sügiskonverents on kujunenud aruteluplatvormiks, kus tervishoiujuhid, erialaliitude, haigekassa ja kõrgkoolide esindajad saavad hetkel oluliste teemade üle arutleda ning kujundada ühist arusaama, kuidas Eesti tervishoiusüsteem vaatamata väga piiratud rahalistele võimalustele peab toimima ja arenema,» ütles Haiglate Liidu esimees Urmas Sule.

Osalejad saavad konverentsil muu hulgas ülevaate tervisetehnoloogiate ja personaalmeditsiini viimastest arengutest ning kasutusvõimalustest.

«Eesti haiglate kvaliteedisüsteemid ja kasutatavad tehnoloogiad on nüüdisaegsed ning tervishoius töötavate inimeste ettevalmistus ja pädevus on konkurentsivõimelised. Kestlva arengu kindlustamiseks peame aga olemasolevate ressursse kasutamist väga tähelepanelikult planeerima,» ütles Urmas Sule. 

Ligi 150 osalejaga konverentsil on esindatud haiglate juhid, tervishoiuvaldkonna otsustajad haigekassast, sotsiaalministeeriumist, erialaseltsidest, Tartu Ülikooli arstiteaduskonnast, Tartu ja Tallinna tervishoiu kõrgkoolist, arstide ja õdede erialaliitudest.

Eesti Haiglate Liit tähistab konverentsil ühtlasi oma 20. aastapäeva. 1994. aasta lõpus asutatud Eesti Haiglate liitu kuulub praegu 23 haiglat, liidu peamisi eesmärke on koostöö läbi arendada eesti tervishoiusektorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles