Lugejad: hea perearst on põhjalik ja leiab aega

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vererõhu mõõtmine
Vererõhu mõõtmine Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Postimees palus lugejatel kirjutada enda kogemustest perearstiga, kes vääriks tunnustust.

Perearstide selts avalikustas sel nädalal 40 parimat perearstipraksist, kuid kuna kvaliteedi hindamises osalemine on vabatahtlik, siis jäid paljud head meedikud nimekirjast välja.

Hindamisel võeti arvesse praksise töökorraldust, arstiabi kättesaadavust, ravi kvaliteeti, sealhulgas haiguste ennetamist, arstiabi järjepidevust ning koostööd patsientidega.

Ühe lugeja meelest näitab kvaliteeti see, kui terve pere käib ühe perearsti juures ning on rahul: «Terve meie suur pere koos harudega on tema juures hingekirjas ja kõik on rahul, väga rahul. Kui oled hädas, leiab ta aja ka samal päeval. Tuleb varem või lõpetab hiljem. Paremat perearsti ei kujutagi ette: ta selgitab sulle kõike üksipulgi ja tal on selleks alati aega.» Tegemist olevat Tartu perearstiga, kuid suure koormusega meediku säästmiseks otsustas lugeja tema nime mitte avaldada.

Teine lugeja leidis samuti, et arst peaks olema põhjalik ja alati aega leidma: «Ta on alati valmis kohe lahendust leidma patsiendi terviseprobleemile, hoolimata sellest,et ta tööpäevad venivad nii enne vastuvõttu kui ka pärast, pikemaks. Riik peaks arstide ülekoormuse tõsiselt kohe päevakorda võtma, muidu veel siia jäänud arstid põlevad suure töökoormuse tõttu läbi.»

Madis Mulla kirjeldas enda perearsti kui väga vastutulelikku ja suurte teadmistega inimest: «Tema äärmine rahulikkus ka kõige keerulisemates olukordades on see, millest nii paljud kolleegidki peaksid eeskuju võtma! Jõudu, jaksu ja vastupidavust selles raskesja keerulises oludes, kus me täna paraku oleme.»

Parimate nimekirja kommenteerides leidus ka lugeja, kes kirjutas, et tema perearsti ukse taga pole kunagi järjekorda ühel lihtsal põhjusel: «Astu sisse, millal tahad. Sest ta on aastaid juba eelviimasel kohal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles