Kombinaatidest saavad perekodud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurest väiksemateks: Kodijärve psüühiliste erivajadustega hooldekodu peremajadele pandi nurgakivi 2012 aasta juunis  ja hooned avati aasta hiljem.
Suurest väiksemateks: Kodijärve psüühiliste erivajadustega hooldekodu peremajadele pandi nurgakivi 2012 aasta juunis ja hooned avati aasta hiljem. Foto: Sille Annuk

Sarnaselt asenduskodude ümberkorraldusega tahab riik ka psüühiliste erivajadustega inimesed tuua metsast välja kogukondadesse ning tagada neile tavainimestega võrdsed elutingimused.

«Kui nendega rääkida, siis neil on täpselt samasugused soovid nagu meil – nad tahavad peret, tahavad ise otsustada, nad tahavad tööl käia – me peame just seda poolt neis toetama, mis on nende võimed, mitte ütlema seda, et sa oled haige ja järelikult vajad ööpäev ringi haiglat,» rääkis sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse.

Tema sõnul peab ministeerium oluliseks jätkata 2007. aastal alustatud erihooldekodude süsteemi ümberkorraldustega, mille raames soovitakse loobuda mitmesajakohalistest hooldekodudest ja asendada need kuni 30-kohaliste perekodudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles