Kloordioksiidi kombitsad ulatuvad ka saarele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igasugusete keemiliste ainete kasutamisel ravi eesmärgil tasub enne arstiga konsulteerida.
Igasugusete keemiliste ainete kasutamisel ravi eesmärgil tasub enne arstiga konsulteerida. Foto: SCANPIX

Mürgiseks kuulutatud MMS-i ehk naatriumkloriti populaarsus ravimina kasvab ka Saaremaal ning saarlasigi kuulus nüüdseks Facebookis salastatud gruppi MMS ja DMSO.

«Minagi ajakirjanikuna olen seal grupis, aga ise seda vahendit kasutanud ei ole,» ütles Orissaares elav Heidi Hanso, üks tänaseks salastatud Facebooki grupi MMS ja DMSO liikmeid Saarte Häälele.

Hanso sõnul teab ta, et arstid peavad MMS-i mürgiseks, kuid kui vaadata grupi liikmete kommentaare, kes on ise MMS-i kasutanud, siis ei ole ta kuulnud seal räägitavat ühestki surmajuhtumist.

Leheveergudel anonüümseks jääda soovinud mees, kes samuti gruppi kuulus, ütles, et tema liideti grupiga paar päeva tagasi ühe inimese kaudu, kes ütles, et puukborrelioosi on võimalik ravida mingite alternatiivsete asjadega.

Kui 26. augustil toimus Kuressaares Kohtu tänaval asuvas korteris koguni tavainimestele ühe aine propageerija poolt kloordioksiidi-teemaline koolitus, siis Saaremaa arstide jaoks on MMS-iga seonduv alles üsna uus teema, kindlasti ei raviks nad sellega aga lapsi, kuna tegemist on siiski mürgiga.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles