MMSi tarvitaja «Radarile»: nende teadmistega on päästetud palju inimelusid, kus tavameditsiin on võimetu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

18. septembri hommik algab Eesti Päevalehes avaldatud pommuudisega: Eestis tegutseb 3000-liikmeline grupp, kes ravib ennast ja oma lapsi kloordioksiidiga. Tegemist on ainega, mida kasutatakse näiteks basseinide puhastamisel.

«Radar» suhtles kokku ligi 50 MMSi tarvitajaga, kes alanud nõiajahi kartuses polnud nõus rääkima oma lugu. Muuhulgas pidasime pikki läbirääkimisi MMSi grupi liidri Janika Veskiga, kes koos Merili Kukuškiniga MMSi-teemalisi koolitusi korraldab. Lõpuks siiski nõustus kaamera ette tulema aktsiaturgude analüütikuna töötav Raivo, kes on tarvitanud MMSi seitse aastat. 

Robert Kõrvits (RK): Mismoodi ta lõhnab, mismoodi ta maitseb?

Ta on... tal on selline kloori lõhn ja kloori maitse. Mitte eriti meeldiv. 

RK: Kuidas Teie seda katsetama hakkasite, olid Teil mingid vaegused, probleem, mingi haigus?

See oli huvi ära proovida, et kas see... jumala tõestuse olemasolu, misiganes (naerab)

Et kas need inimesed internetis räägivad tõde või mitte. Et kas ta toimib, kas ta on kahjulik, kas tekivad samad sümptomid. Eestis tuli ka mingi aeg rohkem inimesi, erinevad joogainimesed proovisid erinevaid tilkasid ja vaatasid, et midagi ei juhtu, mitte kunagi pole kellelgi midagi juhtunud ja siis hakkas inimestel tekkima usaldus.

RK: Kas see on mürgine?

Tegelikult ei ole mürgine. Küsimus on koguses ja ta toimib kehas nagu immuunsüsteem ise, selektiivselt. Niimoodi on kirjas. Lihtsalt on oskamatus kasutada, kõik peab olema protokolli kohaselt. Nagu ikka meditsiinis. igasugune meditsiin võib olla mürgine, võtad aspiriini natuke rohkem, on ka halb.    

RK: Kas olete Teie mingisugusele vaegusele saanud MMSist abi?

Kui on olnud gripp, mida on saanud ennetada... mitte ennetada, vaid siis, kui ta on juba tulemas, siis päevaga on paistnud, et on nagu korda saand. See on nagu selline näide ja siis teine näide on see, et kui kunagi tehti vereproovi. No midagi oli seal niivõrd möödas ja siis sai ka tehtud MMSi ja siis jälle vereproov ja see näitas paremat pilti. Ja see oli vahetult peale võtmist. 

RK: Kas selle seitsme aasta jooksul te ei ole haige olnud?

Selles mõttes, et ei ole niimoodi iga päev kasutanud, ainult siis, kui tuleb meelde üldse, et otsida üles, kus ta on ja siis kui hambad annavad tunda, siis.

Raivo ütleb, et meedia on kaks asja sassi ajanud. Tema sõnul kasutatakse tööstuses kloordioksiidi tootmisel naatriumkloraati, mille reaktsiooni tulemusel tekib agressiivsem kloordioksiidi vorm. MMSi algaines kasutatakse väidetavalt aga naatriumkloritit, mille tulemuseks on kloordioksiidi iooniline, ehk kehasõbralikum vorm. Inimkeeli rääkides, Raivo sõnul MMS tapab halbu ja jätab ellu kasulikud bakterid. Suhtlesime ka biokeemiku ja biofüüsiku Gunnar Karelsoniga, kes kinnitas, et Raivo jutt vastab tõele. Ta lisas veel, et pole ise MMSi pooldaja, vaid pigem vastane, sest selle kasutamine nõuab eelteadmisi. Karelsoni sõnul on tegemist hea, kuid ohtliku kemikaaliga, mida ei tohi kindlasti üle manustada.  

Raivo: nende teadmistega on päästetud väga palju inimelusid, seal kus tavameditsiin on võimetu.  

RK: Kas neid juhtumeid on Eestis ka? Autismi ühingu esimees ütles, et tema ei tea ühtegi. 

Tähendab, kui me nüüd ületame uudisekünnise, et MMS ei ole nagu mürk, et ta isegi ravib, siis kui inimesed on nüüd vastuvõtlikud, siis me võime sellest rääkida. Ja siis järgmise osana võib-olla tulevad inimesed, kes räägivad konkreetselt paranemisjuhtudest. 

RK: Teie teate konkreetseid Eesti inimesi, kes on paranenud tõesti raskest haigusest, mida tavameditsiin ei ole suutnud ravida?

Põhimõtteliselt küll jah, jah, jah. Ja tuttava tuttavatel on veel rohkem neid.  

RK: Palju see maksab? Äkki on selles probleem, et ta ei ole kuigi kallis?P

Ta võis olla 30-40 või sinnakanti. 

RK: Kaua sellest jätkub?

Noh, eluaeg, muidugi seda võib naljaga tõlgendada. Selles mõttes piisavalt, et aastaks ikka. 

RK: Ja kui see on olemas, siis teisi ravimeid pole vaja?

Siin on jällegi valesti aru saadud. Mõeldakse, et MMSiga saab nüüd ravida kõike. MMS on... noh inimestel on erinevatelt aladelt huvitavaid kgoemusi sellega. Ja noh, rumalust sellega saa ravida näiteks või ignorantsust, igasugu muid asju. 

RK: Aga kuidas seda kloordioksiidi siis tarvitatakse? Mis kujul ta on?  

See, mida internetist pakutakse - üks variant - on vedelal kujul, kaks ainet. Üks on naatriumkloriti lahus ja teine on sidrunhappe lahus. Paned ühe tilga ühest, ühe tilga teisest, loed 20 sekundit ja siis valad vee peale ja jood. Siis sa lahjendad hästi palju ta ära, nii et ta on täitsa ohutu. Trikk on selles, et inimene, kui tahab terveks saada, teeb otsuse. Ta võtab ise vastutuse, et ta soovib terveks saada. See tähendab eesmärgipüstitust. See on süsteemiteooria. Sellest algab kõik. Kõik muu, kuidas ta saab, on lihtsalt tehnoloogia, või vahend. Inimesed, kes on võtnud vastutuse, jõuavad kas MMSi juurde või kummelitee või misiganes tehnoloogia juurde. 

RK: Mis tööd tee üldse ise teete? Küsin seda sellepärast, et teada saada, kas Te olete üldse selline täiemõistuslik inimene, või olete Te hull, nagu peetakse enamust MMSi kasutajaid. 

Hea küsimus. Ma ise tulen ärimaailmast ja ma olen olnud viis aastat panganduses aktsiaturgude analüütik. See analüüsiteema on lemmikteema, kui vaadata aktsiaturge, siis kui suur osa on seal loogikat ja kui suur emotsiooni. Kuhu need niidid viivad. Samamoodi, vaadates praegust situatsiooni, miks sai siia tuldud, siin on nii palju emotsiooni, aga peaks natuke vaatama, kuskohas see fundamentaalselt põhjus on. Ja siin on näha, et nagu öeldakse, just business, et siin niidid viivad. See asi, mis siin on ette valmistatud, niidid viivad kindlale PR-kompaniile. 

RK: Kloordioksiid ei ole midagi haruldast. Seda leidub igal pool, ka tavalises kaubanduses. Näiteks on siin, üsna lugupeetud hambaravi firmas Studio Dental Care müügil Ultradexi ja Retardexi suuvesi, mille toimeaine on stabiliseeritud kloordioksiid. 

Leidsime kloordioksiidi ka matkapoest, kus seda müüakse ränduritele veepuhastajana. Telefonikõnest kauplusse selgus, et pärast puhkenud MMSi-skandaali, on nädalavahetuses LifeSystem kloordioksiidi purgid kõik viimseni ära ostetud. 

RK: Tegelikult see nõiajaht läkski lahti siis, kui ilmnesid lood, kuidas lastele on neid antud. Kas te ise olete andnud lapsele MMSi?

Ütleks nii, et lapsed on juba harjunud kangema kraamiga, Coca Colaga (naerab). Okei, see on nali. 

RK: Aga täiesti emotsioonivabalt, kuidas selle laste ja MMSiga siis on?

Grupi teemal ei saa täpselt sõna võtta, aga kui vaadata selle grupi põhimõtteid, siis inimene võtab ise vastutuse oma tervise eest. Ja siis valib vastava meetodi. Kui sinna on keegi lapsevanem kirjutanud, et kas võiks midagi lapsele anda või teha, siis see on lihtsalt kontekstist võetud, praegu tundub niimoodi. 

RK: Ometi üldjoontes laps ei saa ise valida oma ravi, seda teeb ikkagi lapsevanem?

Aga kui vaadata lapsevanema seisukohast, siis lapsevanem ikka sada korda enne mõtleb, mida ta lapsele annab. Ta sada korda enne katsetab enda peal, kui ta riskib seda teha. 

RK: Need kolm tuhat ja üle selle grupi liiget, tundub, et nad pärast seda lahvatanud pommi hakkasid häbenema seda, et nad on MMSi usku. Meie rääkisime vähemalt 50 MMSi tarvitajaga ja tõtt-öelda te olete ainus, kes siia diivani peale julges tulla. 

Ma olen grupiväline ka, aga mida siin karta? Räägid oma kogemust. Üks oluline asi, mis tuleb välja öelda, on see, et kannatanut tegelikult ei ole. Ei ole tõestatud, et keegi oleks kannatanud. Sellega praegu tegelevad lihtsalt ebaprofessionaalid, kes emotsiooni pinnalt ründavad teisi. 

RK: Kas sellest on võimalik üledoosi saada ja kui on, siis milline see välja näeb?

Hmm. Siis inimene peab ikkagi seda... Esiteks see maitse on juba nii vastik, et inimene niisama ei hakka seda palju ju jooma. Seda sai kunagi testitud suuremat kogust ja siis midagi kergelt andis niimoodi tunda. 

RK: Mis see suurem kogus oli?

Võib-olla 12 tilka, sellel tasemel. Aga tegelikult inimesed kasutavad siin 3 ja 5 tilka. Aga iga inimene on erinev. 

RK: Aga siis testisite enda taluvuspiire?

Jah. 

Oluline on veel see, et MMS on nagu kehapuhastaja. Ei ole maailmas nagu ühtegi juhtu, kus inimesed oleks selle tagajärjel ära surnud. Ei ole sellist dokumentatsiooni. Terves maailmas. Ja terves maailmas on miljoneid kasutajaid. 

RK: Mida Teie arvate, kus tehti viga, et MMSi tarvitajatest lapsevanematest said Eesti kõige vihatumad inimesed üleöö?

Hmm, tegemist on ilmselt kommunikatsiooniprobleemiga ja see on selle ühiskonna viga. Lähtutakse emotsioonidest, mitte ei uurita asju sügavuti. Nagu varem öeldud, et tegemist on PR-üritusega ja kellelegi on see vajalik. 

RK: Kellele?

Kellele. Noh, eks aeg näitab. Eks need asjad tulevad täpsemalt välja. Aga faktid tulevad, küll nad tulevad. 

RK: Et siin, täna Te ei taha välja öelda?

Kõik vajab uurimist. See on väga professionaalselt tehtud. 

RK: Ühesõnaga see jutt viib meid ravimitööstusse, jah?

Noh, see on võimalik, jah. Sinnapoole, jah. 

Maailmas toimub väga palju muutust sellele ja on olemas suuremad jõud, kes aitavad kaasa ka sellele puhastusele. Võetakse ette rahandussüsteem, nüüd võetakse ette ka meditsiinisüsteem. Ja niimoodi need asjad peavad minema, aeg on selline. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles