Peaga töötav mees ootab uut keha

Taavi Minnik
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesmärgid paigas: 
Valeri Spiridonov leiab, et mingu peasiirdamise operatsioon, kuidas läheb, igal juhul osaleb ta ettevõtmises, mis võimaldab inimkonnal tulevikus võita praegu ravimatuks peetavad haigused.
Eesmärgid paigas: Valeri Spiridonov leiab, et mingu peasiirdamise operatsioon, kuidas läheb, igal juhul osaleb ta ettevõtmises, mis võimaldab inimkonnal tulevikus võita praegu ravimatuks peetavad haigused. Foto: Reuters / Scanpix

30-aastane Vene arvutiteadlane, lapsepõlvest saati halvatud Valeri Spiridonov usub, et paari aasta pärast ees seisev katse siirdada tema pea nn doonorkehale tähendab võimalust osaleda kogu maailma raputavas ettevõtmises.

2017. aasta lõpul leiab seniste plaanide kohaselt Hiinas Harbinis aset operatsioon, mille käigus üritatakse siirdada inimpead doonorkehale. Operatsiooni sooritab rahvusvaheline kirurgide meeskond itaallase Sergio Canavero ja hiinlase Xiao-Ping Reni juhtimisel. Nende tulevane patsient, venelane Valeri Spiridonov on seljalihase atroofia tõttu lapsepõlvest saadik halvatud, kuid sellest hoolimata on temast saanud hinnatud programmeerija ja arvutiinsener. Mees sõltub täielikult oma ema abist ja tema olukord halveneb pidevalt, näiteks ei suuda ta juba praegu tõsta ühtki eset, mis kaalub üle 200 grammi. Arterile antud intervjuus räägib Spiridonov eelseisvast operatsioonist, mis nii või teisiti läheb meditsiini ajalukku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles