Osas apteekides pole müügil kõiki piirhinnaaluseid ravimeid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: SCANPIX

Ravimiamet on tänavu kontrollinud rohkem kui 70 apteeki ja avastanud, et osas apteekides pole müügil kõiki nõutud piirhinnaaluseid ravimeid.

Kontrolliks valitud toimeainete osas olid kõik piirhinnaalused ravimid olemas ligikaudu kolmandikus inspekteeritud apteekidest. Ülejäänud apteekides oli puudu üks kuni seitse ravimit. Kõige sagedamini ei olnud apteekides kättesaadavad amlodipiini, metformiini ja nitrendipiini sisaldavad piirhinnaalused ravimid, vahendas ravimiameti veebileht.

Võrreldes eelmisel aastal tehtud kontrollimistega on piirhinnaaluste ravimite kättesaadavus siiski paranenud.

Kontrolli käigus avastatud apteekidele, kus piirhinnaaluseid ravimeid müügil ei olnud, koostas amet  ettekirjutuse, kohustades neid tagama piirhinnaaluste ravimite müügilolek. Kui apteegid seda kohustust ei täida, on ravimiametil õigus rakendada sunniraha või algatada väärteomenetlus.

Seaduse järgi on apteekidel kohustus tagada, et kui apteegis on müügil konkreetset toimeainet sisaldav ravimpreparaat, siis oleks kättesaadav ka vähemalt üks piirhinnaalune ravim. Apteegis võivad müügil olla kallimad sama toimeainega preparaadid, kuid kindlasti peab olema saadaval vähemalt üks preparaat, mille hind on madalam või võrdne kehtestatud piirhinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles