Tegevused, mis jõusaalihuntidele närvidele käivad

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka jõusaalis kehtivad viisakusreeglid
Ka jõusaalis kehtivad viisakusreeglid Foto: SCANPIX

Paljud jõusaalifännid on tuttavad olukordadega, mis jõusaali seinte vahele kuidagi ei sobi.

Pole midagi hullemat, kui kulutada aega raskuste otsimisele, mis asuvad õige koha asemel hoopis saali teises otsas, kirjutab myprotein.com. Kuid klubikülastajatel on teisigi üllatavaid harjumusi.

1. Hantlitel ja teistel vahenditel on oma koht

Veelkord – keegi ei taha kulutada aega vajaminevate asjade otsimiseks. Igal asjal on põhjusega oma koht, seega pane need alati tagasi.

2. Ära lase hantlitel kukkuda

Paljudel on ettekujutus, et üliraskete hantlite põrandale kukutamine käib «kõva mehe» kuvandi juurde. Kuid nii kettad kui põrand ei pea sellisele kohtlemisele kaua vastu ja võivad aja möödudes puruneda.

3. Kasuta treeningrätikut

Kas sooviksid ise higisel pingil treenida? Rätik tuleks panna nii pingile kui kangile ning pärast kasutamist veenduda, et oled vahendid puhastanud.

4. Ära eelda, et koht on vaba

Võta kümme sekundit, et tegeleda vaatlusega. Veendu, et keegi teine ei ole hetkel seeriate vahel pausi tegemas enne, kui soovitud masinale hüppad.

5. Tee koostööd

Juhul, kui oled ise pikemat pausi võtmas ning näed, et keegi ootab sama masina järel, paku talle võimalust seda vahepeal kasutada. See ei kehti siis, kui võetud paus on lühike. Samas ei tasu pärast harjutust ka masinale niisama istuma jääda.

Kui näed, et järgmine inimene on algaja, hindab ta kindlasti seda, kui juhendad teda masina kasutamisel.

6. Kasuta korraga mitut masinat siis, kui on vähe rahvast

Juhul, kui teed iseseisvalt ringtreeningut, oleks hea, kui see ei segaks teisi. Ringtreeninguks on enamikes klubides vastav rühmatrenn ning mitme masina vaheldumisi kasutamine võib teisi häirida, sest nad ei tea, kas ja millal sa mõnda masinat kasutad.

7. Kükimasin pole biitsepsi jaoks

Teisi tõeliselt häirib, kui lähed küsimasina alasse biitsepsit treenima. Sedasi hõivad üsna suure piirkonna, mis on mõeldud hoopis teiseks tegevuseks.

8. Julgestus on ohtlik mõlemale

Enne kui palud kellelgi end julgestada, tee kindlaks, et jaksad valitud raskust üldse maast liigutada. Tõsta koormust vähehaaval, sest julgestust vajav olukord on tegelikult ohtlik nii treenijale kui julgestajale.

9. Ära istu ega mängi asjadega, millega sa ei treeni

Treeningmasinad pole istumiseks ning hüppenöörid ja hularõngad pole mängimiseks. Samal ajal võib keegi oodata, et neid kasutada.

10. Jõusaal pole garderoob

Ära võta saali liigseid esemeid. Kui sa dressipluusi ja peapaela ei kasuta, võivad need maas vedeledes kellelegi ette jääda. Sama kehtib mobiiltelefonide kohta – selfie’d saab edukalt riietusruumis ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles