Juristide hinnangul on kloordioksiidi kasutamist keeruline keelata

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMS-i on raske keelustada, sest enamasti tarbitakse seda salaja
MMS-i on raske keelustada, sest enamasti tarbitakse seda salaja Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Juristid leiavad, et kloordioksiidi väärkasutamist on keeruline keelustada, sest ainet tarbitakse varjatult ja kannatanud endast teada ei anna.

Eri ametkondade juristid pidasid tänasel ümarlaual nõu, kuidas panna piir kloordioksiidi tarvitamisele ja müümisele, kuid head lahendust vähemalt praegu ei leitud, vahendasid ERRi raadiouudised.

Terviseameti õigusnõunik Tõnu Kaur nentis, et olukord on kummaline ja keerukas eelkõige seetõttu, et tegemist on aine väärkasutamisega, mitte keelatud ainega.

Politsei on alustanud menetlust ja praegu olukorda ei kommenteeri. Probleem on selles, et vahetult kannatanuid on raske leida ja süütegu seega tõendada.

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Katrin Karolin lisas, et kõige murettekitavam on asjaolu, et inimesed kasutavad kloordioksiidi nii-öelda põranda all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles