Vähiravi ei pruugi Saaremaale jõuda

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Haigla juhatuse esimehe Viktor Sarapuu hinnangul võiks onkoloogiatemaatika siiski keskuste kanda jääda. Pildil Tallinna Vähikliinik.
Kuressaare Haigla juhatuse esimehe Viktor Sarapuu hinnangul võiks onkoloogiatemaatika siiski keskuste kanda jääda. Pildil Tallinna Vähikliinik. Foto: Liis Treimann

Eilne Postimees kirjutas patsientide esindusühingu ettepanekust tuua vähiravi patsientidele lähemale, et inimesed pääseksid kiiremini ravile ja et näiteks saarlastest kiiritusravi saajad ei peaks kuu aega kestvat kiiritusraviperioodi pealinna haiglas veetma, ent Kuressaare haigla juht on selles küsimuses skeptiline.

Sihtasutuse Kuressaare Haigla juhatuse esimehe Viktor Sarapuu sõnul nõuab vähiravi kindlasti suuri investeeringuid ja kvalifitseeritud kaadrit, kirjutab Saarte Hääl.

«Ma ei oleks nii sinisilmne, et see kõik oleks siin võimalik,» märkis haigla juht, kelle hinnangul võiks onkoloogiatemaatika siiski keskuste kanda jääda.

Sarapuu lisas, et vähiravi otsuseid ei tee kindlasti mitte üks arst, vaid terve tohtrite konsiilium ning selleks oleks vaja ka teatud hulk erialaspetsialiste, keda aga Saaremaal pole.

«Kindlasti on see temaatika sotsiaalministeeriumi, haigekassa ja erialaspetsialistidele arutamiskoht, kuid niipea me sinnani ei jõua,» sõnas Sarapuu.

Erakliiniku Hanvar üks omanikke, kirurg Hannes Haavel on seda meelt, et kui ehk kiiritusaparaate, mis on tõesti kallid ja nõuavad ka väljaõppinud kaadrit, poleks igasse kliinikusse reaalne muretseda (Haaveli sõnul tekiks veel küsimus, kuhu ja kuidas panna radioaktiivsed ained), siis keemiaravi, millega peaks hakkama saama iga üldarst, oleks täiesti mõeldav ka kohapeal teha.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles