HIV-ennetusega tegelevad ettevõtted otsivad liitlasi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terve Eesti SA tegevjuht Keit Fomotškin ja koolitaja Julia Kašina.
Terve Eesti SA tegevjuht Keit Fomotškin ja koolitaja Julia Kašina. Foto: Artur Sadovski

Täna hommikul kohtub HIV-ennetusega tegelevate ettevõtete koalitsioon «Ettevõtted HIV vastu» kaheksa firma esindajatega, et leida uusi liitlasi.

Teiste seas on kohtumisele tulemas ja liikumise vastu juba huvi üles näidanud A-Selver AS ja ABB AS. Selle aasta augustis liitusid koalitsiooniga DHL Estonia, Rimi Eesti Food ja Boehringer Ingelheim Eesti filiaal.

Koalitsiooni kuulumine tähendab, et ettevõte panustab nii rahaliselt kui ka teenuste-toodete ja tööjõuga Eesti HIV-epideemia pidurdamisesse. Samuti tähendab koalitsiooni töös osalemine, et ettevõte hoolitseb oma töötajate tervise ja heaolu eest.

Koalitsiooni eestvedaja, Terve Eesti SA tegevjuhi Keit Fomotškini sõnul on «Ettevõtted HIV vastu» Eesti viimase kümnendi ühe tõsisema rahvatervise probleemi, HIV-epideemia, lahendamisel end kolmeaastase tegutsemisperioodi jooksul tõestanud ja  päris kindlasti parim näide ärisektori mõjuavaldavast koostegutsemisest.

«Koalitsioonis olevad ettevõtted jätkavad sihikindlat tegutsemist tervema ja seksuaalselt vastutustundlikuma Eesti nimel ning kõik avatud, edumeelsed ja vastutustundlikud ettevõtted on oodatud meiega liituma,» ütles Fomotškin.

Ta lisas veel, et kõik need ettevõtted, kes on seni taolise keerulise teema enda mureks võtnud on, väärivad erilist tunnustust.

Koalitsiooni vanimateks ehk asutajaliikmeteks on Swedbank, Nordecon International, Statoil, TNS Emor ja Hill & Knowlton. Liitunud on ka Coca-Cola, Johnson & Johnson, Radisson Blu Hotell Tallinn ja TBWA\Guvatrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles