Rasestumisvastane preparaat meestele on reaalsem kui eales varem

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestele mõeldud rasestumisvastaste preparaatide väljatöötamisel on võetud uus suund
Meestele mõeldud rasestumisvastaste preparaatide väljatöötamisel on võetud uus suund Foto: SCANPIX

Jaapani teadlased usuvad, et on leidnud meestele mõeldud viljastamist vältivate tablettide väljatöötamiseks vajaliku alusravimi.

Preparaadi saaks välja töötada olemasolevast ravimist, mida kasutatakse praegu organisiirdamise läbinud patsientidel keha vastupanuvõime vähendamiseks, kirjutab Medicaldaily.com.

Erinevalt teistest meestele suunatud rasestumisvastastest vahenditest toimib see kõrvalmõju spermatosoidide funktsiooni pärssijana, mitte ei vähenda nende hulka.

Teadlased selgitasid, et organisiirdamisel kasutataval ravimil on seni avastamata kõrvaltoime, mis võib teha selle väga tõhusaks meeste viljakuse reguleerijaks.

Teadlaste rühm katsetas ravimit hiirtel ning leidis, et seda manustanud isased hiired olid võimetud järglasi eostama. Edasine jälgimine tuvastas, et ravimit saanud isashiirte spermatosoidid ei olnud võimelised emaslooma sees liikuma ega munarakku viljastama. Viljastumine saab toimuda vaid muna- ja seemneraku kokkupuutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles