Beebitoidu dieet – mõistlik või mõttetu?

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebipüree on vedel, ega täida täiskasvanu kõhtu piisavalt pikaks ajaks
Beebipüree on vedel, ega täida täiskasvanu kõhtu piisavalt pikaks ajaks Foto: Egert Kamenik

Beebitoidu dieeti on enda sõnul proovinud paljud Hollywoodi staarid, ent selle matkimine pole kuigi efektiivne ega rahakotisõbralik.

Trend kujutab endast kahe toidukorra – hommiku- ja lõunasöögi – asendamist beebitoiduga, kirjutab kaalustalla.ee. Samas tuleb jälgida, et nende kahe toidukorraga ei ületatakse 1000 kcal piiri.

Õhtusöögiks on ette nähtud väike «tasakaalustatud» toidukord. See tähendab juurviljade tarbimise suurendamist, ent rasvarikka liha vähendamist.

Miks ei tasu beebitoidu dieeti proovida?

Kuigi seda saab valmiskujul osta, see on ohutu ja sisaldab palju toitaineid ning vähe soola ja rasva, ei ole see ikkagi mõeldud täiskasvanutele.

Väikelaste toit ei täida täiskasvanud inimeste kõhtu, sest seal olev toitainete suhe (valgud, rasvad, süsivesikud) ei ole täiskasvanule vastav. See toit käib organismist kiiresti läbi ja seetõttu on selle dieedi jälgimine puhas piin. Beebile võib see sobida, aga mitte sulle. Eriti juhul, kui sooviks on kaalu langetamine. Lisaks on beebitoit vedel, mis jällegi aitab kaasa kõhu tühjenemisele.

Tavaline beebitoit sisaldab 100 grammi kohta üle 10 grammi süsivesikuid, alla ühe grammi rasva ja umbes kaks grammi valku. Seega toitainete suhe on äärmiselt süsivesikute poole kaldu ning kaalu langetajate jaoks pole see jätkusuutlik. Lisaks on beebitoit võrreldes tavatoiduga kallim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles