Soomlased on pagulaste vaktsineerimisel graafikust maas

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao majutuskeskuse elanikud. Ka Albaania perekond elas Vao majutuskeskuses, kuid tänaseks on nad sealt välja kolinud ning iseseisvat elu alustanud. Illustratiivne foto.
Vao majutuskeskuse elanikud. Ka Albaania perekond elas Vao majutuskeskuses, kuid tänaseks on nad sealt välja kolinud ning iseseisvat elu alustanud. Illustratiivne foto. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tänavu Soome saabunud pagulased on arstide töönimekirjad pikaks venitanud.

Tervishoiutöötajate sõnul põhjustab neile muret, et paljud saabujad võivad olla leetritesse nakatunud, teatab Yle.

Soome tervishoiuinstituut on teinud ettepaneku, et kõik riiki sabaunud pagulased käiksid nakkushaiguste kontrollis esimese kahe nädala jooksul. Paraku ollakse juba praegu soovitud ajagraafikust maas.

«Vastuvõttudel on probleeme graafikus püsimisega ning mõnes paigas on üksnes nakkushaiguste skriininguga alustamine omaette väljakutse,» ütles immigratsiooniteenistuse vanemspetsialist Inkeri Mellanen.

«Pagulastele kerkib palju uusi majutusasutusi ning tervishoiuteenused ei jõua neisse üheaegselt. Samas ei ole olukord traagiline, sest meditsiiniõed leitakse üldjuhul üsna pea,» lisas ta.

Leetrid on oht vaktsineerimata inimestele

Ametite teatel ei ole Soomes leetripuhanguid ega muid tõsisemaid haigusi vallandunud. Mõnel juhul on kahtlustatud tuberkuloosi.

«Paanikaks ei ole põhjust, ent saabuvate pagulaste skriinimine nakkushaiguste suhtes on vajalik. Need inimesed, kes on vaktsineerimata ega pole kunagi haigust põdenud, tuleb vaktsineerida,» ütles teenistuse nakkushaiguste osakonna juht Mika Salminen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles