Mehed peaksid parema sperma nimel alasti magama

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bokseriteta magamisel on palju plusse
Bokseriteta magamisel on palju plusse Foto: SCANPIX

Sperma kvaliteedi parandamiseks peaksid mehed tihemini või kogu aeg alasti magama.

Värskest uuringust selgub, et meestel, kes kandsid päevasel ajal boksereid ja öösel mitte, esines sperma DNA-kahjustusi 25 protsendi võtta vähem, teatab The Telegraph.

Liibuvate või kitsaste aluspükste kandmine kahjustab sperma kvaliteeti ning vähendab võimalust lapsi saada. Aluspükstest peaksidki magamise ajal loobuma eelkõige need mehed, kes soovivad kaaslasega lähiajal last saada.

Marylandi ja Stanfordi ülikooli teadlased uurisid 500 meest 12 kuu jooksul ning võrdlesid liibuvate bokserite kandmise mõju nende sperma kvaliteedile.

«Peab tõesti paika, et järglasi planeerivate meeste puhul avaldab sellele mõju nende aluspükste valik,» ütles uuringu üks autoreid.

Lisaks viljakuse parandamisele on alasti magamisel ka teisi eeliseid: see vähendab seenhaigustesse nakatumise riski ja hoiab kehatemperatuuri liiga kõrgeks tõusmast, mis omakorda parandab meessuguhormooni testosterooni tootmist kehas.

Suurbritannias eelistab pea kolmandik mehi alasti magada, naiste seas on see näitaja viiendik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles