Video: lood elust enesest - ärevushäired

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärevushäire all kannatajad näevad maailma sageli tumedates toonides.
Ärevushäire all kannatajad näevad maailma sageli tumedates toonides. Foto: SCANPIX

Ärevus on meie keha reaktsioon nii reaalse ohu kui ka meie jaoks oluliste sündmuste korral. Ärevus on nagu seesmine häiresüsteem.

Ärevus valmistab meid ohuks ette ja aitab meie kehal valmistuda ohuga toimetulekuks. Näiteks võimaldab ärevus hüpata meil kiirendava autol eest ära. Ärevus aitab meil end kokku võtta ja anda endast parim eksamiteks õppides. Ärevus on midagi sellist, mida kogevad kõik inimesed. Ärevuset mitte tundvaid inimesi ei ole olemas!

Kui ma olen ärev, siis mis minuga toimub?

Ärevus mõjutab meie mõtteid, keha ja käitumist. Tõelise ohuga silmitsi seistes on Su mõtted murelikud. Su keha valmistub Sind ohu korral aitama. Ja see võimaldab Sul ohu eest kas põgeneda või valmistuda sellega võitlema. Seega ärevus kaitseb Sind. Ärevus on miski, mille abil oleme me suutnud liigina püsima jääda. Ärevuseta oleksime juba ammu väljasurnud.

Terviseärevuse korral jälgitakse väga hoolsalt oma keha toimimist. Tähelepanelikult seiratakse oma keha ja vahel annab mõni valuhoog või ebamugavustunne rohkelt põhjust muretsemiseks. Teinekord lisab muretsemisele hoogu netist saadav teave erinevate haiguste kohta. Igal valul võib ju olla tõsine põhjus? Kui oled mitmel korral pöördunud arsti poole, kes kinnitab, et Sinu analüüside vastused on korras ja põhjust muretsemiseks ei ole kuid muretsed sellegipoolest, võib Sul olla terviseärevus.

Kuidas ärevusega toime tulla loe lähemalt portaalist Peaasi.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles