Saarlased võivad jääda ilma psühhiaatriaosakonnast

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa. Foto on illustratiivne.
Haigekassa. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Kuressaare haigla töötajad on mures haigla psühhiaatriaosakonna tuleviku pärast, kuna väidetavalt ei pea haigekassa statsionaarset osakonda maakonna väikese elanike arvu tõttu vajalikuks.

Kuressaare hariduskomisjoni liige Lia Hanso, kes töötab Kuressaare haiglas kliinilise psühholoogina, avaldas muret kolleegidelt kuuldu üle, et haiglas olevat järgmisel aastal kavas statsionaarne psühhiaatriaosakond sulgeda ning alles jääks vaid ambulatoorne abi, kirjutab Saarte Hääl.

«Haigekassal olevat tõesti selline plaan, et kuna Saare maakonna elanikkond on vähem kui 70 000 inimest, ei ole statsionaari ette nähtud,» vahendas Hanso kuuldut.

SA Kuressaare Haigla nõukogu liige Anu Vares kuulis psühhiaatriaosakonnas väidetavatest sulgemisplaanidest esimest korda hariduskomisjoni koosolekul. Vares lubas teema tõstatada haigla nõukogu koosolekul.

Kuressaare haigla juhataja Viktor Sarapuu kinnitas, et SA-l Kuressaare Haigla statsionaarset psühhiaatriaosakonda sulgeda kavas ei ole. «Tuleviku arenguplaanide teada saamiseks pöörduge haigekassa poole,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles