Ühest arstist sõltub suur investeering

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiiumaale kavandatakse eurorahade toel uut perearsti keskust, kuid selle teoks saamine  sõltub ühest arstist.

Hiiumaale on kavas rajada uus tervisekeskus, aga selleks, et rahaeraldust saada, on vaja nõusse saada veel üks perearst, kirjutab Hiiu Leht. Seni on nõusoleku andnud saare kuuest perearstist kolm ehk Kärdla perearstikeskuse arstid. Kokkulepe, et haigla Hiiumaa tervisekeskuse toetusetaotluse esitab, on Hiiu maavanema Riho Rahuoja sõnul olemas. Toetusrahaga on kavas kaasaegseks ümber ehitada praegune polikliinikuhoone ja ühendada see haiglakompleksiga.

Kärdla haigla eelarvemuredest rääkides tõdes maavanem, et keeruline on saavutada erandit, mis arvestaks saare eraldatust ja väikest patsientide arvu.  Hiiumaa Haigla asutajaõigused lähevad lähiajal üle siseministeeriumilt sotsiaalministeeriumile.

«Positiivset külge näen ma selles, et ministeerium on nõus võtma vastutust tervishoiuteenuse osutamise eest Hiiumaal,» ütles maavanem. «Meie suurem eesmärk on kvaliteetse arstiabi säilitamine Hiiumaal – see on meie põhipostulaat, mitte niivõrd see, et Hiiumaal peab saama üht või teist liiki abi,» lisas Hiiumaal käinud sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske.

Koostöös Põhja-Eesti regionaalhaiglaga  püütakse leida lahendust kiirabi ja EMO vahel tekkinud vastuolule. «Tahaksime selle lahendada nii, et koostööst sünniks suurem efektiivsus, arvestades väikest tööintensiivsust EMOs ja väikest kiirabi väljakutsete arvu,» ütles maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles