Saare lapsed hambaarstile ei kipu

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saare laste hambaarstikülastused on langenud
Saare laste hambaarstikülastused on langenud Foto: Toomas Huik

Saare maakonnas külastas mullu hambaarsti tuhatkond inimest rohkem kui ülemöödunud aastal, ent kuni 14-aastaseid lapsi oli külastajate seas tunamullusega võrreldes ligi 600 vähem.

Tervise arengu instituudi tervisestatistikud tõdevad, et visiitide arv ühe inimese kohta kahaneb Eestis aasta-aastalt ning kui kümme aastat tagasi käis üks inimene hambaarsti juures keskmiselt kolm korda aastas, siis nüüd kaks korda, kirjutab Saarte Hääl.

Osa lapsevanemaid, kes ei soovi, et laps hambapolikliinikusse kontrolli läheks, põhjendavad keeldumist väitega, et lapsel on juba oma hambaarst, kuigi see ei pruugi alati tõele vastata.

Kuressaare hambaarst Sergei Bortnikov tõdes, et kuigi laste hambaravi maksab kinni haigekassa, jäetakse võimalus tasuta hambad korda teha sageli kasutamata: «Vastuvõtule tulevad 20–21-aastased, praktiliselt veel lapsed, ja neil on hambad täiesti korrast ära.»

Ligi kuuendik kõigist hambaarstikülastustest Saare maakonnas on seotud proteetilise raviga: mullu sai proteesid 843 inimest, ortodonti külastas 693 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles