Haigla saab ühe asemel kaks juhti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine Kuressaare haigla juht Viktor Sarapuu
Senine Kuressaare haigla juht Viktor Sarapuu Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui praegu kuulub Kuressaare haigla juhatusse kaks liiget, kellest üks on juhatuse esimees, siis uus kaheliikmeline juhatus esimeest enam valida ei saa, vaid vastutus jagatakse mõlema liikme vahel võrdselt.

Praegu on Kuressaare haigla juhatusel kaks liiget – ravijuht Marje Nelis ja juhatuse esimees Viktor Sarapuu, kelle asemele praegu uut juhatuse liiget valitakse, kuna senine kolmas juhatuse liige Kalle Koov pani ameti omal soovil maha mullu detsembris ja tema asemele uut juhatuse liiget ei valitud, vahendab Saarte Hääl.

Kuna põhikirjas pole aga öeldud, kuidas valitakse juhatuse esimees siis, kui juhatus on vaid kaheliikmeline, selgitas SA Kuressaare Haigla nõukogu esimees Reet Tuisk, et sellisel juhul lahendatakse olukord nii, et kaheliikmelise juhatuse puhul juhivad ja esindavad haiglat mõlemad juhatuse liikmed võrdväärselt.

Uue juhatuse liikme konkursile esitas sooviavalduse kümme inimest, kellest Saarte Hääle andmeil kvalifitseerus üheksa ning tuleval nädalal algavad nendega ka vestlused. Olukorra osas, kus juhatuse liikmed ei pruugi olulistes küsimustes ühte meelt, märkis Reet Tuisk, et kõik variandid on võimalikud, kuid hetkel on prioriteediks leida uus juhatuse liige, kes asuks tööle tuleva aasta 1. jaanuarist.

«Mis puutub erimeelsustesse, siis ka kolmeliikmeline juhatus võib olla esimehega eri meelt,» märkis senine Kuressaare haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu, kes ei näe probleemi selles, kui haiglat juhib ühe inimese asemel kaks.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles